• Gratis bezorging vanaf €40
  • Voor 16.00 besteld (ma - vr), morgen in huis
  • Niet-goed-geld-terug-garantie

Zo groeit een haar

op March 01, 2016

Zo groeit een haar

De levenscyclus van een haar duurt 3 tot 6 jaar en doorloopt 3 fasen. 85% van je haar zit in de groeifase. 1 tot 2% zit in de overgangsfase en zo'n 15% van je haar bevindt zich in de rustfase. Deze cyclus herhaalt zich 20 tot 30 keer tot de haarwortel is uitgeput. Op je hoofd groeien 100.000 tot 150.000 haren. Zij groeien ongeveer 1 centimeter per maand en bereiken een dikte van 0,1 millimeter. Normaal gesproken verlies je dagelijks 100 tot 150 haren en komt dit aantal er ook weer bij. Als je haarverlies ervaart, vallen er veel meer uit en komen er minder voor terug.

Actieve groeifase (anagene fasen)

Gedurende 3 tot 6 jaar groeit je haar. Hij wordt in deze periode steeds dikker en langer, totdat hij uiteindelijk in de overgangsfase komt. Maar liefst 85% van al je haren zit in de groeifase. Dit zijn normaal gesproken dus 85.000 tot 120.000 haren.

Overgangsfase (catagene fasen)

Na de actieve groeifase stopt je haar met groeien. Gedurende 1 tot 2 weken maakt het zich langzaam los van de wortel. Slechts 1 tot 2% van je haren bevindt zich in deze tussenfase. Na maximaal 2 weken komt je haar in de rustfase.

Rustfase (telogene fasen)

Gedurende 2 tot 3 maanden zit de haar in de rustfase. De oude haar wordt uit de follikel gedrukt en de follikel maakt zich klaar voor de groei van een nieuwe haar. Ongeveer 15% van je haar zit in de rustfase, wat feitelijk betekent dat de haar er even niet is.

Kortere cyclus bij haaruitval

Als je last hebt van haarverlies, komt er na de rustfase een steeds dunnere en kortere haar terug die een kortere groeifase kent. De cycli volgen elkaar sneller op totdat er op den duur geen haar meer teruggroeit. Wil je iets doen tegen haarverlies, dan is het belangrijk om in te grijpen voordat je haar definitief verdwenen is. Als je merkt dat je haren dunner en korter worden, kun je met een haaruitvalpreventieproduct de haargroei stimuleren en de groeifase verlengen. Wil je hier meer informatie over? Bel of e-mail dan vrijblijvend met onze klantenservice.

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd


TERUG NAAR BOVEN