Zin en onzin over haargroeimiddelen

Er zijn heel veel haargroeimiddelen te koop. Uiteraard beloven ze allemaal een snel en goed resultaat. Maar hoe weet je nu echt welke je moet hebben? Wij hebben een paar tips voor je.

1. Testresultaten

De belangrijkste bron om erachter te komen of een haargroeimiddel geschikt is voor jouw haar, is het testrapport. Bij voorkeur zijn dit onafhankelijke testrapporten en niet van de fabrikant zelf. 

2. Volle bos binnen 3 maanden is onmogelijk

Je haar groeit ongeveer 1 centimeter per dag en dit geldt alleen voor de 85% die zich in de actieve groeifase bevindt. Als iemand dus beweert dat je met een bepaald haargroeimiddel binnen 3 maanden een volle bos haar mag verwachten, dan is dit onzin. Het is feitelijk niet mogelijk. Je kunt na 3 maanden natuurlijk wel wat eerste resultaten zien.

3. Doorzetters

Haaruitvalpreventie is voor doorzetters. Want wellicht zie je met jouw haargroeimiddel na 3 maanden nog geen enkele verbetering. Hou vol, want je hebt best kans dat je in de vierde, vijfde of zesde maand toch merkt dat het voller begint te worden. In één keer een volle bos haar bestaat wel, maar dit wordt gerealiseerd met cosmetische haarverdikkers, zoals Toppik. En die hebben niks te maken met haargroei. Wel kun je haaruitvalpreventieproducten heel goed combineren met cosmetische haarverdikkers. Bijvoorbeeld Spectral.DNC-N in combinatie met Toppik Hair Building Fibers.

4. Medicijnen zijn geen haargroeimiddel

Medicijnen die de bloeddruk verhogen worden nog weleens aangezien voor haargroeimiddel. Want een hogere bloeddruk zou je haar meer voeding geven en voeding doet groeien. Dit is onzin. Medicijnen en haargroeimiddelen moet je strikt gescheiden houden.

5. Open poriën zorgen niet voor haargroei

Er zijn shampoo's en cleansers die de poriën van je hoofdhuid openen en je haar reinigen. Dit zijn  geen haargroeimiddelen. Heb je veel last van klitten in het haar of is je haar juist te dun, vraag ons dan om advies voor de juiste shampoo. Wil je meer volume probeer dan ook eens de Toppik fattener. Tenslotte adviseren wij Revivogenshampoo als het beste product bij haaruitval.

Objectief advies

Wil je een objectief advies over het geschikte haargroeimiddel voor jouw haar? Neem vrijblijvend contact op met de Hair Labs klantenservice.