• Gratis bezorging vanaf €40
  • Voor 16.00 besteld (ma - vr), morgen in huis
  • Niet-goed-geld-terug-garantie

Low Level Laser, wat klinische studies

op October 20, 2013

Als je overweegt om een medisch apparaat aan te schaffen om haaruitval te behandelen, dan is het van belang dat er klinische studies zijn gedaan die de effectiviteit van het apparaat bewijzen. Deze apparaten moeten niet alleen veilig zijn, ook de werkzaamheid moet in orde zijn. 

haarlaser

6 klinische studies 

Lexington International liet al 6 klinische studies uitvoeren om de werkzaamheid en de veiligheid van de HairMax Laserkammen, die worden gebruikt ter voorkoming van kaalheid, te bewijzen. 6 onderdelen kenmerken een goede klinische studie, waaraan alle Lexington International studies aan voldoen.

1.Meerdere onderzoekscentra

Als een klinische studie in slechts 1 onderzoekscentrum wordt uitgevoerd, dan kun je er niet zeker van zijn dat de uitslag correct is. Het zou gemanipuleerd kunnen zijn. Voor de HairMax Laserkam zijn de klinische tests uitgevoerd in meerdere onderzoekscentra. Je kunt er dus vanuit gaan dat de uitkomst correct is.

2.Dubbelblinde test

Tot een effectieve studie behoort ook een dubbelblinde test, waarbij een deel van de respondenten een niet werkend apparaat gebruiken. Uiteraard zonder dat ze dit weten. 

3.Willekeurige selectie

Het klinkt misschien logisch, maar de groep respondenten moet in een goed onderzoek willekeurig zijn geselecteerd. Anders zou een bepaalde groep mensen de tests kunnen beïnvloeden, waardoor de uitslag geen goede afspiegeling geeft van de doelgroep. Natuurlijk zijn de HairMax Laserkammen getest door een prima afspiegeling van de bevolking en de doelgroep. En is er specifiek gekeken of de doelgroep die de echte en de neppe laserkam gebruikten wel gelijk was.

4.Dezelfde eisen

Als bij het ene onderzoekscentrum respondenten bepaalde medicatie mogen gebruiken die bij een ander onderzoekscentrum niet mogen, dan kan dit de uitslag per onderzoekscentrum beinvloeden. Daarom moet vooraf een duidelijk pakket van eisen worden opgesteld, waar dan alle centra zich aan moeten houden. 

5.Meetbare resultaten 

Een klinisch onderzoek is geen jurysport. De resultaten moeten meetbaar zijn. Vooraf vindt er een nulmeting plaats, vervolgens vinden tijdens het proces tussenmetingen plaats en na een afgesproken testperiode de eindmeting. Voor de HairMax Laserkam waren er 2 uitslagen gedefinieerd, namelijk haargroei en geen haargroei. In 90% van de gevallen was er duidelijk sprake van haargroei, tegen nauwelijks resultaat bij de groep met de niet werkende laserkammen.

6.Evaluatie en rapportage 

De evaluatie moet worden gedaan door onderzoekers die niet weten welke resultaten zijn geboekt met een werkend en welke met een niet werkend apparaat. Bij de klinische onderzoeken die voor de HairMax Laserkam zijn uitgevoerd, wist de evaluator niet welk apparaat de proefpersoon in kwestie had gebruikt. Op die manier creëerde men een correct onderzoek met een correcte en objectieve uitslag.

Klinische studies HairMax 

HairMax publiceert hier haar klinische studies: http://www.hairmax.com/key-clinical-study

Resultaten van klinische studies uit het verleden: 

  • Veldonderzoek laat 93% gebruikstevredenheid zien met HairMax Laserkam
  • 2010 - Klinisch onderzoek demonstreert de werkzaamheid van de HairMax Laserkam bij vrouwen
  • 2010 - Klinische studies demonstreren de werkzaamheid van 3 nieuwe HairMax Laserkammen bij mannen
  • 2005 - Zowel klinische als wetenschappelijke studies bewijzen de werkzaamheid van de HairMax Laserkam bij mannen
  • 2003 - Eerste HairMax IRB studie laat 84.2% succes in haargroei zien en een vermeerdering van de haren van meer dan 45%
  • 2002 - Een onafhankelijke studie demonstreert een verbetering van de treksterkte van 78,9% en een toename van het aantal haren van 93,5% 

Hans J. DiksAuteur:

Hans J. Diks 
g+

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd


TERUG NAAR BOVEN