• Gratis bezorging vanaf €40
  • Voor 16.00 besteld (ma - vr), morgen in huis
  • Niet-goed-geld-terug-garantie

Het haar van bekende Nederlanders

op September 12, 2013

Onlangs volgde ik een zogenaamde “thread” op het Haarweb met betrekking tot de haardichtheid van Gerard Joling. Hij was op tv te gast bij Humberto Tan. Een lid van het Haarweb forum merkte op dat zijn hoofdhuid goed zichtbaar was door zijn getransplanteerde haren heen. Hoe kwam dat? Vroeg hij zich af.

Waar moet je op letten bij haardichtheid? 

  • 2-dimensionaal of 3-dimensionaal

Qua zichtbaarheid is er een groot verschil tussen de werkelijkheid en foto of video / televisie. Deze media is 2-dimensionaal en de werkelijkheid is 3-dimensionaal. Doordat het element diepte bij 2-dimensionaal ontbreekt, lijkt het haar hier dikker dan bij 3-dimensionaal. 

  • De hoek waaronder je het haar bekijkt 

Stel je een bos voor. Je staat er een stukje vanaf en je ziet alleen de eerste rij bomen. Allemaal als aparte bomen, want daarachter wordt het een donker vlak. Vlieg je er met een helikopter overheen, dan kijk je er zo doorheen en kun je de grond zien. Zo werkt het ook bij haren. Als je er van vooraf tegenaan kijkt lijkt het een dichte haardos, maar als je van bovenaf op iemands hoofd kijkt, kun je de hoofdhuid zien. 

Veel commentaar 

De Haarweb leden waren het niet alleen oneens over het aantal behandelingen dat Joling heeft gehad (van 5 tot 9), ze waren ook teleurgesteld in de haardichtheid die het opleverde.

Haar dikker laten lijken 

Er zijn middelen in de handel die het haar ook van boven dikker laten lijken. De meest gebruikte middelen zijn haarvezelproducten, zoals Toppik en Super Million Hair. Naast dat ze de individuele haren dikker maken nemen deze producten ook het contrast tussen een lichte hoofdhuid en donkerder haren weg.

Verklaring

Het Haarweb lid Henk, een moderator op Haarweb, meldde: “Bekende Nederlanders gebruiken soms ook Toppik, daardoor lijkt hun haar een stuk voller. Misschien heeft Joling het deze keer niet, of minder, gebruikt”. Dat lijkt me een aannemelijke verklaring voor de beperkte dichtheid die we deze keer bij hem zagen.

Ook proberen?

Probeer ook Toppik om je haar dikker te maken. Als je het niks vindt, dan stuur je het busje gewoon weer terug.

Hans J. DiksAuteur:

Hans J. Diks
g+

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd


TERUG NAAR BOVEN