• Gratis bezorging vanaf €40
  • Voor 16.00 besteld (ma - vr), morgen in huis
  • Niet-goed-geld-terug-garantie

Wanneer en hoe begin ik mijn haar te verliezen?

op March 11, 2014

Wanneer haarverlies

Het is een vraag die (jonge) mannen zichzelf regelmatig stellen. Bijvoorbeeld 's morgens onder de douche als ze het idee hebben dat er meer haren in het doucheputje liggen dan normaal. 

Genetisch

Haarverlies kan voorkomen voor als je ouder wordt. Vaak is het genetisch bepaald. Maar dat wil nog niet zeggen dat je op dezelfde leeftijd kaal wordt als je ouders. Haaruitval heeft veel meer oorzaken, zoals stress, medicijngebruik en roken.

Wanneer en hoe?

Veel mannen vragen zichzelf het wanneer en hoe af. Wanneer valt mijn haar uit en hoe verloopt het haarverlies? Je wlt toch weten waar je aan toe bent.

Wanneer begint haaruitval?

Het moment dat je haar begint te verliezen is voor iedereen anders. Je kunt er vanuit gaan dat je 20% verliest als twintiger, 30% als dertiger, etc. 65% van alle mannen van 35 jaar hebben een bepaalde mate van haaruitval. Op 50 jarige leeftijd is dit 85%.

Hoe verloopt haarverlies?

Haarverlies vertoont bij mannen bijna altijd hetzelfde patroon. Het begint met inhammen aan de voorkant en dunner haar in de kruin. De haarlijn trekt zich terug en de inhammen worden langzaam groter. Op een bepaald moment stopt de terugtrekkende haarlijn. De kalende plek op het hoofd blijft doorgroeien. Soms totdat het één geheel vormt met de inhammen. Uiteraard is dit voor iedereen anders. Bij de één stopt het eerder of begint het later, waardoor het haarverlies beperkt blijft. 

Wat kun je tegen haarverlies doen?

Preventief kun je je haar nog prima redden. Bijvoorbeeld Revivogen en Spectral.DNC zijn erg goede producten die DHT tegengaat en zo erfelijke haaruitval beperkt. Als het eenmaal uitgevallen is, kun je het alleen nog camoufleren met bijvoorbeeld Toppik. Of haartransplantatie ondergaan.

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd


TERUG NAAR BOVEN