• Gratis bezorging vanaf €40
  • Voor 16.00 besteld (ma - vr), morgen in huis
  • Niet-goed-geld-terug-garantie

Tips voor gezonder haar

op August 06, 2021

 

Geef jij je haar de zorg die het nodig heeft? Heb jij last van dof of pluizig haar of juist haar dat snel vet wordt en droom jij van een gezonde bos haar?.

Wij hebben speciaal voor jou een paar tips opgeschreven die je kunnen helpen bij het krijgen van een zo gezond mogelijke bos haar. Door deze tips toe te passen zal je haar (maar ook jijzelf!) weer gaan stralen.

Was je haar niet te vaak
Was je haar niet te vaak, geef je hoofdhuid de kans om talg aan te maken. Als je last hebt van haar dat snel vet wordt ben je vaak geneigd je haar vaak je wassen. Probeer dit toch echt te beperken tot 3 keer per week. Als je je haar vaker gaat wassen zal dit ervoor zorgen dat je hoofdhuid sneller en meer talg aan gaat maken en dit zorgt er juist voor dat jouw haar er zo vet uit ziet.
Probeer de Structure Repair Shampoo van Maria Nila eens deze is speciaal ontwikkeld voor het repareren van beschadigt haar.

Niet te veel hitte
Probeer hitte bij het verzorgen van je haar te vermijden. Dit zorgt er namelijk voor dat je haar droog wordt. Probeer dus niet te warm te douchen of spoel het goed met koud water uit. Denk er bij het stylen van je haar aan dat je je föhn of krultang niet op de warmste stand zet. Gebruik altijd een warmte beschermend product bij het stylen van je haar.
Probeer eens de Style & Finish Quick Dry Heat Spray van Maria Nila.

Vermijd uitdrogende ingrediënten
Sulfaten en siliconen, deze producten worden in veel haarverzorgende producten gebruikt maar zijn allesbehalve goed voor je haar. Het droogt je haar namelijk uit. Probeer dus bij het aanschaffen van een shampoo en conditioner erop te letten dat ze deze ingrediënten niet bevatten.
Op de site van Hair Labs kun je filteren om producten zonder deze ingrediënten getoond te krijgen.
Een voorbeeld van een goede shampoo is de Drench Moisturizing Shampoo van I.C.O.N.

Verzorg je haar door middel van voeding
Probeer eens te letten op je voeding, dit kan namelijk veel invloed hebben op het haar. Noten, eieren, spinazie en vis bevatten de stoffen die bijdragen aan het groeien van je haar. Drink daarbij ook voldoende water. Dit is belangrijk voor heel je lichaam en niet alleen je haar, maar ook aan je haar zal je zien dat je voldoende water hebt gedronken. 

Knip de dode punten regelmatig
Knip je haar om de 10 à 12 weken, ook als je je haar lang wilt laten groeien. Dit klinkt misschien raar maar door dit te doen voorkom je dat je dode punten je haar verder naar boven laat splijten.

Slaap op een satijnen kussensloop
Door te slapen op een satijnen kussensloop ontstaat er minder wrijving en is de kans dat je haar breekt minder groot. Ook zorgt zo’n kussensloop ervoor dat je opstaat met minder klitten in het haar en je staat ook nog eens op met minder rimpels in je huid!
Neem een kijkje bij de kussenslopen van Beautypillow. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren.

Vermijd elastiekjes met ijzer
Vermijd elastiekjes met een stukje ijzer in het midden altijd! Dit schuurt namelijk langs je haar en zal ervoor zorgen dat het breekt. Kies liever een elastiekje dat helemaal zacht is.

Borstel je haar niet als het nat is
Borstel je haar niet als het nat is. Nat haar breekt namelijk makkelijker af. Mocht je dit toch per se willen doen, schaf dan een borstel aan die hiervoor gemaakt is. Bekijk bijvoorbeeld de borstels van Denman.

Pas deze tips toe in je dagelijkse routine en ga weer genieten van een gezonde bos haar!

Tips voor gezonder haar
LAAT EEN BERICHT ACHTER

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd


TERUG NAAR BOVEN