• Gratis bezorging vanaf €40
  • Voor 16.00 besteld (ma - vr), morgen in huis
  • Niet-goed-geld-terug-garantie

Tips tegen haaruitval

op September 15, 2016

Tips tegen haarverlies

Een volle bos haar is een waardevol bezit. En natuurlijk doe je er alles aan om die te behouden. Vaak is haaruitval het gevolg van iets dat je zelf in de hand hebt. Zoals een tekort aan vitaminen of ijzer. Heb jij last van erfelijke haaruitval? Ook daar kun je iets aan doen. Lees dit artikel over hoe je erfelijk haarverlies kunt voorkomen. Is er geen sprake van erfelijkheid of medicijngebruik? Neem dan deze 6 tips tegen haaruitval ter harte. En je zult zien dat je haar dikker, voller, gezonder en sterker wordt.

1. Massage met kokosolie

Het klinkt misschien vreemd, maar kokosolie is erg gezond voor je haar. Het hydrateert je haar en beschermt het tegen beschadigingen. Masseer je hoofdhuid met een klein beetje kokosolie. Neem vervolgens je haren tussen je vingers en wrijf de kokosolie van aanzet tot de punt in je haar. Doe dit zo vaak als je het nodig acht.

2. Vitamine C

Haaruitval is vaak een gevolg van een tekort aan vitaminen. Met name vitamine C is erg belangrijk voor je haar. Zorg dus dat je voldoende binnen krijgt. En het leuke van vitamine C is dat je nooit teveel kunt innemen. Als je lichaam teveel binnenkrijgt, zorgt het er zelf voor dat het wordt afgevoerd.

3. Proteïnen en mineralen

Eieren zijn rijk aan proteïnen en mineralen. Daarom passen eieren perfect in jouw dieet tegen haaruitval.

4. IJzertekort zorgt voor haaruitval

IJzer maakt je haar sterk. Een tekort aan ijzer maakt je haar juist zwak. Eet voldoende spinazie en bonen, zodat je nooit een tekort aan ijzer hebt.

5. Pas op met vervuiling

Luchtvervuiling maakt je haar zwakker. Zeker als je in de stad woont, wordt je haar vaak blootgesteld aan vervuilde lucht. De beste manier om je haar te beschermen is door een pet te dragen. Of bij lang haar, je haar in een staart of knot te dragen.

6. Pas op met styling

Gebruik alleen verzorgende stylingproducten. Bijvoorbeeld die van Maria Nila of I.C.O.N. Deze merken hebben er een studie van gemaakt en bieden alleen producten aan die je haar verzorgen, herstellen en/of voeden. En beperk thermische styling, zoals de stijltang, krultang of föhn.

Kies voor gemak!

Hou je haar gezond met voldoende vitaminen, mineralen en andere essentiële voedingsstoffen. Wil je niet constant op je voeding moeten letten? Kies dan voor de laagdrempelige haarvitaminen van Toppik, Foligain of HairVitals. Deze capsules zorgen ervoor dat je altijd voldoende binnenkrijgt. Uiteraard zonder enige bijwerkingen.

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd


TERUG NAAR BOVEN