• Gratis bezorging vanaf €40
  • Voor 16.00 besteld (ma - vr), morgen in huis
  • Niet-goed-geld-terug-garantie

Keratine haar

op October 15, 2015

Keratine haar

Keratine is onderdeel van je haar. Meer dan 80% van je haar is opgebouwd uit Keratine Proteïnen. Het is het eiwit dat voorkomt in haren, nagels en huid. Keratine is een stug eiwit en je lichaam maakt het zelf aan. Keratine voedt je haar en maakt het sterker. Deze proteïnen zorgen ervoor dat je haar minder snel breekt en pluist.

Keratine in Toppik

In Toppik zitten keratine proteïnen. Deze proteïnen versterken de haarschacht en maken je haar sterker, zachter en laten het glanzen. Toppik Shampoo, Conditioner en Fattener voeden op die manier je haar en stimuleren het om dikker en langer te worden. Dat is voordelig, want op die manier heb je minder Toppik Haarvezels nodig om dunner wordende plekken te verbergen. Die haarvezels bevatten op hun beurt trouwens ook weer keratine proteïnen. Zo doet Toppik er alles aan om jouw haar zo sterk en dik mogelijk te houden.

Puur natuur

Keratine is een lichaamseigen bouwstof. Je lichaam maakt het zelf aan of krijgt het binnen door het eten van groente, fruit en vlees. Het is dus een volledig natuurlijk ingrediënt en je kunt het zoveel gebruiken als je wilt.

Keratinebehandeling

De keratinebehandeling lijkt wel hét modewoord van 2015 te zijn. Keratine is een lichaamseigen proteïne die je haar versterkt. Dit spreekt veel mensen aan en het aantal zelfdoe- of salon-keratinebehandelingen is niet meer aan te slepen. Maar pas op, want een keratinebehandeling gebeurt meestal niet met pure keratine, maar met een mix waar ook keratine in zit. Één van de ingrediënten van veel keratinebehandelingen is formaldehyde. Formaldehyde staat bekend als een stof die zeer slecht is voor je gezondheid. Je doet er goed aan om dit even te checken voordat je aan een behandeling begint.

Hoe krijgt je haar voldoende keratine?

Keratine krijgt je lichaam binnen door het eten van onder andere kip, wortel, mango en broccoli. In combinatie met Vitamine B, zink, zwavel en magnesium is je lichaam in staat de keratine om te zetten in voedingsstoffen voor haar, huid en nagels. Het is dus belangrijk om op je voeding te letten. Daarnaast kun je extra keratine toevoegen aan je haar door haarverzorging met keratine proteïnen te gebruiken. Dit zijn bijvoorbeeld:

  • Toppik Hair Building Fibers (haarverdikker)
  • Toppik Shampoo
  • Toppik Conditioner
  • Toppik Fattener
  • Toppik Hair Nutrition (haarvitaminen)
  • Toppik fiberhold spray
  • Couvré Protein Expander

Tenslotte wil je natuurlijk dat je haar de kostbare keratine zo lang mogelijk vast houdt. Sulfaten dringen diep in je haar om grondig te reinigen. Ze tasten dan ook de keratine proteinen in je haar aan. Kies daarom voor een sulfaatvrije shampoo. Zeker in combinatie met Toppik, maar het is ook een goede keuze als je geen Toppik gebruikt.

Van Toppik, I.C.O.N. en Maria Nila weet je zeker dat ze geen sulfaten aan hun haarverzorgingsproducten toevoegen.

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd


TERUG NAAR BOVEN