• Gratis bezorging vanaf €40
  • Voor 16.00 besteld (ma - vr), morgen in huis
  • Niet-goed-geld-terug-garantie

Anatomie van de haar

op January 09, 2014

Uit de anatomie van de haar kun je veel informatie halen. Hierdoor is het mensenhaar altijd een interessant onderwerp in de research geweest. De structuur van het haar is redelijk simpel maar speelt een grote rol in het sociale leven. En dan hebben we het natuurlijk voornamelijk over (erfelijke) haaruitval.

Anatomie van de haar

De anatomie

Haar bestaat uit keratine, dit is een proteïne. De haar is door de haarfollikel verankerd in de huid. Uit deze haarfollikel ontstaat het haar. De basis van het haar is de “hairbulb” waar de celdeling plaatsvindt en door celgroei de haarschacht wordt opgebouwd.

Haar groeit in 3 cycli

  1. De groeifase. Anagene fase genaamd. Deze fase duurt ongeveer 3 tot 5 jaren en bepaalt hoe lang jouw haar maximaal kan worden.
  2. De transitiefase. Catagene fase genaamd. Deze fase duurt gewoonlijk een paar weken. De haargroei verloopt langzamer en de haarfollikel krimpt in deze fase.
  3. De rustfase. Telogene fase genaamd. Deze fase duurt een paar maanden. In deze fase laat het haar los. Als fase 1, de Anagene groeifase, weer begint duwt de nieuwe haar de oude haar eruit. 

Wat gebeurt er bij erfelijke haaruitval

Haaruitval begint als er minder haren teruggroeien in de groeifase (fase 1). Als we het haar goed bestuderen, zien we dat de haren korter blijven, wat kroezig worden en haast niet meer groeien. Genetische factoren en hormonen spelen hierbij een dominante rol.

Wat te doen bij erfelijke haaruitval?

Er zijn 3 medisch erkende producten om verdere haaruitval te voorkomen. Een garantie dat ze werken kan echter niet gegeven worden. Dit is vaak ook persoonsafhankelijk.

Minoxidil (voor mannen)

Een klassiek en betrouwbaar middel tegen erfelijke haaruitval bij mannen is Minoxidil. In de Hair Labs webshop verkopen we dit onder de naam Spectral.DNC.

Meer informatie

Finasteride (voor mannen)

Finasteride verlaagt de hoeveelheid DHT, waardoor de haaruitval vermindert. Finasteride is eigenlijk een medicijn tegen prostaatproblemen en wordt niet door Hair Labs verkocht. Als goed alternatief bieden wij Revivogen aan. Ook Revivogen verlaagt de hoeveelheid DHT, echter is dit product ontwikkeld om haarproblemen tegen te gaan en niet als medicijn.

Lees meer over de werking van Revivogen

Low Level Laser (voor mannen en vrouwen) 

Een eenvoudige manier om haaruitval te bestrijden is het gebruik van een Low Level Hairlaser. Deze verbetert de doorbloeding van de hoofdhuid en maakt de haarfolikels gezonder. In de Hair Labs webshop verkopen we de Low Level Lasers van Hairmax.

Meer informatie

 

Hans J. DiksAuteur:

Hans J. Diks
g+

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd


TERUG NAAR BOVEN