• Gratis bezorging vanaf €40
  • Voor 16.00 besteld (ma - vr), morgen in huis
  • Niet-goed-geld-terug-garantie

10 tips tegen droog haar

op March 15, 2015

10 tips tegen droog haar

Je haar is de spiegel van je gezondheid. Let er maar eens op: als jij je minder goed voelt, ziet je haar er doffer uit. Andersom werkt het ook. Als je haar niet in goede conditie is, straalt dat af op heel je lichaam. Daarom geven wij je 10 tips tegen droog en duf haar.

1. Heb je te droog haar?

Als je haar niet in topconditie is, verliest het veel vocht en wordt het droog en breekbaar. Maar wanneer is je haar te droog? Dit kun je eenvoudig testen door een haar te pakken en aan beide uiteinden zachtjes te trekken. Breekt de haar direct, dan is je haar veel te droog. Veert je haar terug, dan zit je nog goed. Het is dan de truc om je haar in goede conditie te houden.

2. Kies de juiste moisturizer

Veel shampoo’s en conditioners zeggen dat ze vochtinbrengend werken. In werkelijkheid laten veel van deze producten alleen een dun laagje achter op je haar. Hierdoor voelt je haar zacht aan, maar wordt het niet gevoed. Kies altijd voor producten met natuurlijke oliën zoals olijfolie, arganolie, glycerine, sorbitol of shea butter. Mijd shampoo’s met minerale oliën en vaseline. Zij blokkeren juist vocht.

3. Pas op met thermische styling

Thermische styling laat je haar er mooier uitzien. Maar het gebruik van een fohn of een stijltang kan bij verkeerd gebruik grote schade aanrichten aan je haar. Gebruik daarom altijd een haarverzorging die je haar voorbereidt op thermische styling. Doe dit wanneer je haar nog vochtig is.

4. Kijk uit met koud en zonnig weer

Als het buiten vriest, kan dit je haar uitdrogen. Bescherm je haar daarom altijd goed. Draag in de winter een muts, een pet of een hoed. Ook in de zomer, als de zon krachtig is, is het oppassen geblazen. Bescherm je haar als je in de volle zon loopt of op het strand zit. Ook zout water droogt je haar uit. Bescherm je haar met een hoofddeksel en een goede shampoo en conditioner. Heb je je haar blootgesteld aan felle zon, kou of zeewater, gebruik dan een shampoo en conditioner voor droog haar. Zodat je haar weer kan herstellen.

5. Verwijder de punten

Droog haar begint vaak in de punten. Dode haarpunten noemen we dat. Knip daarom minimaal iedere 6 tot 8 weken de dode punten af. Zo hou je je haar in topvorm.

6. Behandel droog haar met Jojoba

Jojoba-olie maakt je droge haar weer vochtig en stevig. Je kunt een flesje Jojoba-olie aanschaffen, maar je kunt er ook voor kiezen om een haarverzorging te gebruiken die de vochtinbrengende Jojoba-olie bevat. Daarmee sla je twee vliegen in één klap.

7. Kam je haar voor het slapen

Door je haar te kammen of te borstelen voordat je naar bed gaat, verwijder je losse haren en verdeel je de oliën die de hoofdhuid afscheidt. Heb je lang haar, draai je haar dan in een losse knot en zet hem vast met een haarband. Heb je kort haar, slaap dan altijd op een satijnen kussen, zodat er minder wrijving plaatsvindt en je haar gezonder blijft.

8. Verf in je eigen haarkleur

Het verven van je haar is een chemisch proces. Dit onttrekt veel vocht aan je haar. Stoppen met het kleuren van je haar is de beste oplossing tegen droog haar. Maar je kunt ook voor kiezen een kleur die dichter bij jouw eigen haarkleur ligt. Er zijn dan minder chemicaliën nodig om het resultaat te bereiken.

9. Conditioner is voor je haar, niet je hoofdhuid

Na het wassen van je haar gebruik je natuurlijk een conditioner. De conditioner maakt je haar mooier, gezonder en zachter. Het doet echter weinig voor je hoofdhuid. Zorg daarom altijd dat je de conditioner vanuit de punten naar de wortel gebruikt. Wrijf het vooral niet in je hoofdhuid, maar in je haar.

10. Eet gezond

Om je haar tegen uitdroging te beschermen kun je je dieet aanpassen. Eet meer avocado’s, zalm en olijfolie. Deze producten voeden indirect je haar met gezonde oliën en maken het weer vochtig en gezond.

LAAT EEN BERICHT ACHTER

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd


TERUG NAAR BOVEN