• Gratis bezorging vanaf €40
  • Voor 16.00 besteld (ma - vr), morgen in huis
  • Niet-goed-geld-terug-garantie
Minoxidil FAQ

Minoxidil - De Meest Gestelde Vragen (FAQ)

Onze klantenservice krijgt altijd veel vragen over Minoxidil.Hier een overzicht van de meest gestelde vragen:

Minoxidil?
Wat is Minoxidil?

Minoxidil is ontwikkeld als een middel om de bloeddruk te verlagen. Gedurende de testfase van het geneesmiddel werd duidelijk dat onder de gebruikers een significante toename van de lichaamsbeharing zichtbaar was. Minoxidil werd daarna verder ontwikkeld als haargroeimiddel.

Hoe werkt Minoxidil?

Door Minoxidil aan te brengen op de hoofdhuid worden de haarzakjes gestimuleerd. Haarzakjes die in de zogenaamde rustfase zitten, gaan over in de groeifase, waardoor het haar weer begint te groeien. Verschillende onderzoeken zouden aangetoond hebben dat Minoxidil de bloedtoevoer naar uw haarzakjes stimuleert. Het aantal actieve haarzakjes neemt toe en de groeifase van de haren wordt verlengd. Als er op hetzelfde moment een groter aantal haarzakjes in de groeifase zit, neemt de haardichtheid verder toe. Minoxidil moet meestal tweemaal per dag worden aangebracht en ingemasseerd. Het is het beste als hier ongeveer 12 uur tussen zit. Daarom kiezen de meeste mensen er voor om dit ’s ochtends aan te brengen en voor het slapen gaan.

Is Minoxidil veilig?

Als u Minoxidil volgens voorschrift gebruikt, dan is het een veilig haargroeimiddel. Het kan langdurig gebruikt worden door zowel mannen als vrouwen.

Is Minoxidil alleen op recept verkrijgbaar?

De Minoxidil Linn lotion van Linn Pharma is zonder recept verkrijgbaar in verschillende sterktes bij Hair Labs.


Voor wie is Minoxidil?
Is Minoxidil geschikt voor mijn haaruitval?

Minoxidil is een van de weinige effectieve haargroeimiddelen dat zowel door mannen als vrouwen gebruikt kan worden. Vaak wordt aan mannen de 5% Minoxidil versie aangeraden. Vrouwen beginnen vaak eerst met 2% Minoxidil.

Wie kan Minoxidil gebruiken?
Bij ongewenste haaruitval en dunner wordend haar is Minoxidil een effectief haargroeimiddel. Voordat u begint met het gebruiken van Minoxidil, wordt geadviseerd om de oorzaak van het haarverlies vast te laten stellen. U kunt dit door een huisarts of dermatoloog laten doen. Bespreek met uw arts de mogelijkheden die het gebruik van Minoxidil voor u kunnen hebben. In de praktijk is het een product dat eenvoudig te gebruiken is.
Hoe kan ik Minoxidil gebruiken?

Lees voor gebruik van de lotion altijd de gebruiksaanwijzing en volg de instructies van uw arts en/of apotheker. Het is belangrijk om de lotion aan te brengen op droog haar. De manier waarop Minoxidil toegediend kan worden, verschilt per product. Uw apotheker zal een advies uitbrengen afhankelijk van de grootte van het oppervlak dat u wilt behandelen. Vermijd dat de lotion in contact komt met huidoppervlaktes waar u géén haargroei wilt hebben. Gebeurt dit toch, was daarna de betreffende huid grondig. Als u wat lotion in de ogen, neus of mond krijgt, begin dat dan direct te spoelen met een grote hoeveelheid water.

Resultaten van Minoxidil
Heb ik direct zichtbaar resultaat?
Nee. U dient Minoxidil meestal minimaal 4 maanden te gebruiken, voordat de eerste resultaten zichtbaar zijn. Deze periode is bij verschillende gebruikers anders. Heeft u na een jaar nog geen zichtbare veranderingen? Dan kunt u in overleg met uw arts stoppen met het gebruik. Minoxidil heeft niet bij iedereen effect.
Zijn de resultaten blijvend?
Nee. Om de gewenste resultaten te blijven behouden, is het belangrijk om het product dagelijks te blijven gebruiken. Als u stopt met het gebruik, kan de haaruitval op termijn weer terugkeren.
Is Minoxidil voor mij geschikt?
Werkt Minoxidil bij iedereen?
Nee. Minoxidil zal bij de meeste gebruikers tot zichtbare resultaten leiden. De beste resultaten worden bereikt bij mannen die jonger dan 40 jaar zijn en waarbij de haaruitval nog niet ver gevorderd is. Toch kan het in enkele gevallen voorkomen dat u niet reageert op het product. Heeft u na een jaar nog geen verbetering in de haargroei? Dan is het waarschijnlijk beter om een alternatief haargroeimiddel te gaan gebruiken.
Wanneer wordt het gebruik van Minoxidil afgeraden?
In sommige gevallen kan een arts of dermatoloog het gebruik van Minoxidil afraden. Zeker in de volgende situaties gebruikt u Minoxidil liever niet. Tijdens een zwangerschap, een kinderwens of als u borstvoeding geeft. Minoxidil kan overmatige haargroei bij uw baby / kind veroorzaken. Voorafgaand aan het gebruik dient eerst de oorzaak van uw haaruitval te worden vastgesteld. Daarbij kan een arts direct zien of u last heeft van een huidaandoening, waardoor Minoxidil niet gebruikt kan worden. Ook als u een hartaandoening heeft met daarbij een verhoogde bloeddruk, is regelmatige medische controle noodzakelijk. Mannen of vrouwen die een allergische (huid)reactie vertonen op de bestanddelen van Minoxidil kunnen in overleg met een arts kijken welk alternatief haargroeimiddel beter geschikt is.
Welke bijwerkingen heeft Minoxidil?
Het gebruik van Minoxidil is doorgaans zeer veilig. Bijwerkingen kunnen voorkomen, net zoals bij ieder ander geneesmiddel. De meest gemelde bijwerkingen zijn onder meer overgevoeligheid voor de bestanddelen, waardoor jeuk, irritatie of een allergische reactie ontstaat. Minoxidil kan overmatige haargroei veroorzaken. Voorkom daarom dat het product in contact komt met uw huid waar geen haargroei gewenst is, zoals uw gezicht. Komt er lotion op uw gezicht terecht, was dit dan direct grondig met water. Overige bijwerkingen zijn onder meer hoofdpijn ten gevolge van vergrote bloedvaten. U kunt hiervoor een pijnstiller gebruiken. Houdt de hoofdpijn aan, ga dan naar uw arts. Krijgt u last van een verhoogde hartslag en/of pijn op de borst? Overleg dan ook met de arts die u de Minoxidil heeft voorgeschreven. De meeste bijwerkingen doen zich voor in de eerste twee weken van het gebruik. Daarna nemen ze af. Houden de bijwerkingen aan, dan kan een arts u een ander haargroeimiddel adviseren.
Hoe gebruik ik Minoxidil?
Hoelang moet ik Minoxidil gebruiken?
Minoxidil is een effectief en wetenschappelijk bewezen haargroeimiddel dat alleen resultaten geeft op het moment dat het gebruikt wordt. Op het moment dat u stopt met het gebruik, keert de haaruitval na enige tijd weer terug. Wilt u een blijvend resultaat van Minoxidil? Dan is het belangrijk om het product dagelijks te blijven gebruiken. Pas na een periode van doorgaans een jaar kan met zekerheid worden gezegd of Minoxidil bij u het gewenste resultaat heeft. Als u geen last heeft van bijwerkingen, kan Minoxidil gedurende langere tijd veilig gebruikt worden.
Wat moet ik doen als ik Minoxidil een keer vergeet aan te brengen?
Minoxidil een keer vergeten is niet erg. U kunt het middel daarna alsnog aanbrengen. Probeer om een dagelijkse routine in te brengen in uw dagschema. Dit kunt u doen door Minoxidil op vaste tijden te gebruiken. Hierdoor wordt de kans op een vergeten dosis aanzienlijk kleiner.
Kan ik Minoxidil meer dan twee keer per dag gebruiken voor een snellere haargroei?
Nee, Minoxidil werkt niet beter of sneller dan u het meerdere keren per dag aanbrengt. Voor een optimale werking, en om bijwerkingen te beperken, gebruikt u het product volgens voorschrift.
Kan ik mijn haar kleuren of permanenten als ik Minoxidil gebruik?
Ja. De effecten van Minoxidil worden niet beïnvloed of verminderd door het kleuren en/of permanenten van uw haar. Om huidirritaties te voorkomen is het belangrijk om alle aanwezige Minoxidil restjes zorgvuldig uit het haar te spoelen, voordat u naar de kapper gaat.
Kan ik Minoxidil aanbrengen en een uur later mijn haar wassen?
Nee, om de Minoxidil optimaal te laten werken, is het beter om na het aanbrengen zo’n 3 uur te wachten voordat u uw haar wast.
Wat gebeurt er als ik stop met het gebruik van Minoxidil?

Om de haaruitval blijvend te verminderen, moet u Minoxidil blijven gebruiken. Als u stopt met het gebruik, dan keert de haaruitval gemiddeld na drie tot vier maanden terug.

Bijwerkingen?
Welke bijwerkingen heeft Minoxidil?
De meeste voorkomende bijwerkingen zijn jeuk en andere huidirritaties op plaatsen waar u de Minoxidil heeft aangebracht. Minoxidil bevat alcohol, waardoor u mogelijk last kunt krijgen van (huid)irritaties. Deze irritaties komen soms voor bij dunne, gevoelige huidoppervlaktes, zoals rondom de ogen. Komt het product per ongeluk in contact met de huid? Spoel dit dan af met grote hoeveelheden koud kraanwater. Houden de jeuk en irritaties langdurig aan? Neem dan contact op met uw arts.
Komt ongewenste haargroei door het gebruik van Minoxidil voor?
Het kan voorkomen dat Minoxidil haargroei tot gevolg heeft op plaatsen waar u dat liever niet ziet. Breng daarom het middel altijd voorzichtig aan op uw hoofdhuid en vermijd contact met andere plaatsen zoals uw gezicht.
TERUG NAAR BOVEN